Pandemien lærte oss at vi ikke alltid kan besvare klima- og miljøspørsmålet med at vi ikke kan samles.
Mennesker har behov for å møtes, og både forretnings- og bedriftskulturer blomstrer nårmennesker treffes, lærer hverandre å kjenne og utveksler idéer.
Samtidig kan vi ikke lukke øynene for de avtrykkene vi legger igjen.
Så hva kan vi gjøre?
Jo, vi kan bruke vår kompetanse og kreativitet til å bidra til endring for våre kunder!
I 2021 ble Gyro invitert til å presentere et tilbud på en tur for 650 ansatte i BDO Stor-Oslo. Turen skulle gjennomføres i oktober 2022.
BDO´s viktigste formål med samlingen var å ha det godt sammen etter lang tid uten å se hverandre. Det var ønske om aktivering, en stafett i forkant av arrangementet, interne skulle involveres og bidra med å drive aktiviteten. De ansatte skulle kjenne på stolthet for selskapet etter turen.
Det ble tidlig tydelig for oss i Gyro at Bærekraft er viktig i BDO.Det ble også luftet et dilemma ved å reise bort. Tradisjonelt har denne turen gått til byer lengre syd i Europa. Men det var ikke alle så klare for. Avtrykket og signaleffekten med en reise bekymret. Praktisk bærekraft ble løsningen og knaggen for den stolthetsskapende aktiviteten.
Gyro foreslo å lage en konkurranse med fokus på bærekraft gjennom lek, bevisstgjøring og inspirasjon i hverdagen. Konkurransen fokuserte på dagligdagse tiltak som skulle bidra til å redusere avtrykket på turen. En konkurranse som sjekket av på alle punktene i brifen, samtidig som den gjorde samlingen en del av noe mye større. Klimakampen.
Gyro ville skape bevissthet om kraften i hva BDO Stor Oslo kunne skape sammen og samtidig vise at små, hverdagslige handlinger satt i system kan bidra til store ting. Sammen skulle de ansatte i BDO Stor Oslo gjøre en forskjell og bidra til varige endringer.
12 hverdagslige handlinger for å bidra til individuell reduksjon av CO2 ble presentert for de ansatte 5 måneder før avreise. Emisoft med støtte fra Cicero sto for verifiseringen av utslippstallene og ikke minst: Utregningen av det totale avtrykket på den planlagte turen.
Avtrykket på deres reise var 31 tonn Co2e. Dette ble målet for de ansattes handlinger. Kunne man klare å bidra til en reduksjon som tilsvarte det totale avtrykket?
I konkurranseperioden ble totalt 12 aktiviteter registrert, og resultatene ble delt på intranett. Filmer som satte handlingene i en større kontekst, ble delt gjennom hele perioden. Engasjementet var stort, og aktiviteten ble fort en snakkis internt. Aktiviteten ble til slutt en stor suksess.
I etterkant av arrangementet har det oppstått en diskusjon internt i BDO sentralt om avtrykk på reiser og krav til leverandører. Vårt felles arrangement har bidratt til å løfte fokuset på bærekraft opp på et nytt nivå i BDO.
Men det som er ekstra bra er at vi er sikre på at bevisstheten om hva hver og en av de ansatte kan få til lever videre.