We accelerate people, cultures and brands

EU har kåret Oslo til europeisk miljøhovedstad 2019 i skarp konkurranse med 13 andre byer. Det er en tittel som henger høyt og en gylden mulighet for Oslo å vise frem sin ambisiøse klimasatsning. Etter en omfattende anbudsprosess ble Gyro valgt som eventleverandør til Oslo Kommune.

Helgen 4.-6. januar markerte Oslo kommune starten på miljøhovedstadsåret med to arrangementer,

Åpningsseremoni i Oslo rådhus og et publikumsarrangement på SALT.

Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 startet offisielt fredag 4. januar i Oslo rådhus. Seremonien var et skreddersydd arrangement for spesielt inviterte internasjonale og norske gjester. Til åpningen leverte Gyro et unikt lydverk i samarbeid med Gisle Martens Meyer som tok utgangspunkt i Oslo miljøhovedstads konsept: «Lyden av Oslo».

I samarbeid med Klimafestivalen gjorde vi om SALT til en vinterlandsby med masse aktiviteter, workshops, konserter, poesi og foredrag gjennom hele helgen.

Det var en familievennlig dag med en rekke grønne aktiviteter og moro, i tillegg til underholdning fra Plutselig barneteater, Selda Ekiz og Øisteins blyant. Uteområdet hadde pop-up postkontor med eget Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 frimerke og foodtrucks med fokus på sunn og bærekraftig mat.

Det ble produsert en stor digital installasjon som man kunne gå gjennom for å oppleve og lære mer om miljøhovedstadsåret 2019.

Gyro vil bistå Oslo med en rekke prosjekter og arrangementer gjennom året.