We accelerate people, cultures and brands

Endelig kunne MUNCH åpne dørene i Bjørvika, fredag 22. oktober 2021.

For 13 år siden ble avgjørelsen tatt om å flytte museet fra Tøyen til Bjørvika. En slik prosess er ikke enkel, men etter nøye planlegging og ferdigstilt bygg fikk maleriene endelig sitt nye hjem. I løpet av denne prosessen ble Gyro stolt samarbeidspartner av Munchmuseet med rammeavtale.

Museet fortjente en storartet åpning, og sammen fikk vi til en åpningshelg som var vanskelig å gå glipp av hvis du befant deg i Oslo.

Tusenvis av tilskuere var til stede da Kong Harald erklærte MUNCH for offisielt åpnet. Selve snorklippingen overlot han galant til dronning Sonja.

«MUNCH skal være åpent, inkluderende og inviterende. Alle skal være stolte av dette museet», Byrådsleder Raymond Johansen.

Mange prominente gjester var invitert: Kongeparet og Kronprinsparet, statsminister, statsråder. I tillegg til mange andre heldige innehavere av billetter til åpningen.

Etter den offisielle åpningen var det et bestillingsverk av komponist Koka Nikladze. Klokker og skipshorn på vannet sørget for et rungende lydbilde. Gratis mat bidro til god stemning også blant dem som ikke fikk komme inn i denne omgang.

Frem til kl. 23.00 var to utescener og området rundt museet fylt med musikalske innslag og overraskelser.