We accelerate people, cultures and brands

Norge og Kenya har allerede et omfattende økonomisk samarbeid, og Kenya er et interessant marked for norske bedrifter. Mer enn 40 norske selskaper har virksomhet her, og Norges investeringsfond har investert nærmere 500 millioner amerikanske dollar i Kenya siden 2017.

Dette var blant temaene som ble løftet frem av Kronprins Haakon i hans tale under et felles norsk-svensk-kenyansk næringslivsseminar som fant sted i Nairobi i november 2022.

Besøket ble gjennomført sammen med Sveriges Kronprinsesse Victoria, og var en oppfølging av Kronprinsens besøk til Sverige tidligere i 2022 hvor det ble enighet om felles norske-svenske tiltak for næringsfremme i relevante markeder. En norsk-svensk næringslivsdelegasjon med ca. 250 bedrifter deltok i programmet.

Gyro bistod ved planlegging og gjennomføring av arrangementene i Nairobi. Gjennom oppdragsavtalen med Innovasjon Norge bidrar Gyro som eventleverandør ved delegasjonsreiser og næringslivsseminarer i utlandet. I 2022 var det oppdrag i Dubai, Sverige og Kenya, og det er planlagt delegasjonsreiser i 2023.

Kronprinsesse Victoria og Kronprins Haakon var æresgjester under norsk-svensk-kenyanske næringslivsarrangementer i Kenya. Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge (til høyre) var vertskap for næringslivsarrangementene i samarbeid med Business Sweden.
FOTO: TINT SEH

Åpning av norsk-svensk eksportkontor i Nairobi.Fra venstre Eli Bleie Munkelien (leder Innovasjon Norge i Kenya), Kronprinsesse Victoria, Kronprins Haakon, Andreas Giallourakis (leder Business Sweden i Kenya) og Håkon Haugli (administrerende direktør i Innovasjon Norge).
FOTO:TOM HANSEN

Kontaktperson